Hoe gaat het in zijn werk

Van foto naar een kunstwerk

Ik maak met uw eigen foto als basis een nieuw kunstwerk. Je kent je dier als geen ander; hoe de vacht valt, een pigment vlekje, de lichaamstaal en vooral de blik in de ogen van je dier. Door de foto als basis te nemen blijf het ook echt jouw dier. Ik werk digitaal en bouw een werk laag voor laag op. Een beetje afhankelijk van welke stijl het eindwerk moet krijgen gebruik ik o.a. digitale kwastjes, delen van foto’s uit mijn fotoarchief en grafische technieken.

Als u een bestelling plaatst gaan we samen doornemen wat u precies zou willen; welke stijl u mooi vindt, kleuren of u er tekst bij wilt of een naam. Daarbij kan ik natuurlijk adviseren. Ik wil ook graag dat u mij vertelt over uw dier, over het karakter, wat hij of zij leuk vindt om te doen, misschien iets wat heel specifiek is voor uw dier.. kortom ik wil uw dier een beetje leren kennen. Ik vind dat heel belangrijk omdat ik dat meeneem in het creƫren van het werk.

De ideale basis foto

Wat is de ideale basis foto; een foto genomen met een goede camera op ooghoogte van het dier en scherpgesteld op de ogen. Zonder al te veel harde schaduwen… Als u dat heeft of kan maken is dat heel fijn.

Helaas is het niet altijd mogelijk om een nieuwe foto te maken omdat bijvoorbeeld het dier overleden is. Dan gaan we kijken wat ik kan met de foto’s die u wel heeft. Over het algemeen kan ik daar toch iets moois en waardevols van maken.

De stijl

Ik werk niet met sjablonen of iets dergelijks. Elk werk is anders. U kunt wel in de verschillende portfolio’s bekijken wat u mooi vindt.

Voorbeelden voor en na

Aquarel / watercolor stijl – portret

Aquarel / watercolor stijl – met achtergrond

Olieverf stijl

Aquarel / watercolor stijl kerst